tiistai 7. lokakuuta 2008

War Rock



War Rock on ilmainen netistä ladattava ensimmäisen persoonan sotapeli. Pelissä sotivina osapuolina ovat fiktiivisen valtion Derbaranin armeija, ja sitä vastustava NIU-kapinallisjoukko.

Olen jo pitkään toivonut, että sotapeleihin tehtäisiin muitakin aseita, kuin ne perinteiset M4 ja AK-47. War Rock omaakin kiitettävän suuren asearsenaalin, josta löytyy parin edellä mainitun lisäksi mm. saksalainen MP7, sekä brittiarmeijan erikoisen näköinen L85A1. Kaiken kaikkiaan pelistä löytyy jopa 36 asetta.

Heti alkuvalikoissa huomaa, että musiikkipuoli on kohdallaan. Jylhän teatraalinen orkesterimusiikki on yksi pelin parhaista puolista.

War Rock on täysin Internet-moninpeliä, eikä edes Counter-Strike: Source -tyylistä tekoälybotteja vastaan pelattavaa osiota löydy. Aula vaikuttaa hyvin paljon LOTRBFME:n vastaavalta, ja muitakin tuttuja asioita löytyy; America’s Armysta tuttu turhauttavia ongelmia tuonut huijauksenesto-ohjelmisto Punkbuster!

Tällä kertaa Punkbuster käyttäytyy melko kiltisti, ja pelaamaan pääsee jo yhden ainoan korjauslatauksen jälkeen!

Peli on jaettu kolmeen pääosioon; Call of Duty 4 -tyyliseen pieneen rähinöintiin, muutaman korttelin kokoiseen kaupunkisotaan, sekä suurehkoon Battlefield: Bad Companyn kaltaiseen sodankäyntiin. Kahdessa viimeisimmässä pelimuodossa on ajoneuvoja, panssarivaunuja ja helikoptereita, suursodassa jopa suihkuhävittäjiä.

Erikoisimmaksi ominaisuudeksi mainittakoon se, että aseet vuokrataan pelinsisäisellä rahalla joko viikoksi tai kuukaudeksi. Aseiden äänet, sekä ulkonäkö ovat kohdallaan, toisin kuin teho… Useimmiten rynnäkkökivääristäkin saa tyhjentää suurimman osan lippaasta, ennen kuin tuloksia on havaittavissa.

Tämä tekeekin pikkurähinöinnistä pelin huonoimman puolen, sillä se on lähes pelkkää ammuskelua. Suuremman luokan sotimiset ovatkin sitten ajoneuvojen takia paljon parempia.


Usein eräässä suurimman sotaluokan kentässä, tilan paljouden ja lentohärveleiden runsauden takia kaikki haluavat vain lennellä ympäri kenttää, välittämättä sotimisesta pätkääkään. Eihän sodan tarvitse aina olla vakavaa, eihän?

Valitettavasti peliä ei ole tehty Vista-ystävälliseksi… Jokaista pelikertaa varten pitää asentaa koko peli uudestaan… XP-ihmiset toisaalta rentoutua nojatuolissa pelaillen, sillä välin kun toiset epätoivoisesti etsivät Internetistä korjaustiedostoja…

Pienistä kömmähdyksistään huolimatta War Rock on ilmaisuudellaan mainio peli, ja suositeltava valinta kaikille Windows XP:tä käyttäville.

Iso A suosittelee!


http://www.warrock.net/index.php

http://warrockfinlandia.freehostia.com/



PELATTAVUUS: 7/10
+ ajoneuvot pelastavat kokonaisuuden
– aseiden tehot epärealistisia

JUONI: 6/10
+ nettisivustolla jonkinmoinen juoni kirjoitettuna

GRAFIIKKA: 8/10
+ ei mitään erityisen hyvää, eikä huonoa

PELIN IDEA: 4/10
– moneskos sotapeli tämä olikaan?
+ suuren luokan sota

PELIN KÄYTTÖIKÄ: 8/10
+ aseiden ja ajoneuvojen paljous
– Vista-ongelmat

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vistassa klikkaa warrock.exe oikealla hiiren napilla, valitse 'suorita järjestelmänvalvojana' (tai 'Run as administrator') ennen pelin käynnistämistä, niin ei tarvitse joka kerta erikseen asentaa uudelleen :)

Iso A - Big A kirjoitti...

Paljon kiitoksia!!!

On paljon mukavampaa pelata, kun ei tarvitse aina asentaa uudelleen!

-Iso A

Anonyymi kirjoitti...

Hyvät nettisivut suomeksi WarRock Finlandia

Iso A - Big A kirjoitti...

Kiitos linkistä! Laitan osoitteen tekstiin...