torstai 6. maaliskuuta 2008

Call of Duty 4: Modern Warfare




Call of Duty 4: Modern Warfare on Infinity Wardin kehittämä ja Activisionin julkaisema sotapeli. Tarina sijoittuu tulevaisuuteen, jolloin Venäjällä käydään sisällissotaa, ja Lähi-idässä on tapahtunut sotilasvallankaappaus. Pelissä on kaksi päähenkilöä: ’Soap’ MacTavish S.A.S.-erikoisjoukoista, ja kersantti Jackson United States Marine Corpseista.

Tarina on huolella tehty, ja yksinpeliin on selvästi nähty vaivaa. Tehtäviä edeltää tyylikäs käskynjaon virkaa hoitava videopätkä, jonka aikana tulevat tapahtumat selitetään. Kaikki ei kuitenkaan aina suju suunnitelman mukaan. Joskus evakuointihelikopteri ei pääsekään ajoissa paikalle, jolloin tulee tarve soveltaa (ja ampua kaikkea mikä liikkuu). Realismiin on muutenkin panostettu selvästi. Pelin aseet on mallinnettu erityisen tarkasti. Itsekin joitain pelin aseita oikeasti kokeilleena ainoaksi ihmetykseksi jäävät alitehoiset ja naurettavalta kuulostavat pistoolit.

Yksinpeli jakautuu kahdelle eri rintamalle kahden eri henkilön näkökulmasta. MacTavishin operaatiot S.A.S.-erikoisjoukoissa ovat aina selvästi taktisempia ja hiiviskelyn tarve kasvaa huomattavasti. Jacksonin sotatoimet USMC:ssä ovat sitten aivan eri luokkaa: rytinällä sisään, rytinällä ulos.

Pelissä ei ole käytännössä katsoen latausaikoja, vaan tehtävät ja välielokuvat sujuvat ihailtavan yhtenäisesti. Pelin grafiikka on loistavaa, koko HD-sarja: 720p, 1080i ja 1080p. Kontrollit sujuvat Playstationin First Person Shooter -standardien mukaisesti, joten niiden kanssa ei ole ongelmia.

Pelin tekoäly sujuu, eikä Medal of Honor -sarjasta tuttuja tekoälyttömyyksiä näy. Varsinkin vaikeimmilla vaikeusasteilla tekoäly osoittaa kykynsä, ja hetkessä ilma on sakeana lentävistä luodeista ja kranaateista.


Moninpelivaihtoehtoja löytyy runsaasti: enintään neljän pelaajan splitscreen, lähiverkkopeli (LAN) ja maksimissaan 18 pelaajan Internet-moninpeli.Internet-moninpeli tuo paljon lisää käyttöikää, ja avoin peli löytyy hyvin todennäköisesti. Pelimuotoja on parikymmentä, ja kenttiä yli tusina. On aina paljon hauskempaa pelata oikeita ihmisiä, kuin tekoälyä vastaan. Normaalipelissä vihollinen tulee aina suurin piirtein samasta suunnasta, mutta webissä se voi tulla mistä tahansa! Myös peli etenee itsestä riippumatta, joka mahdollistaa väijytykset ja tarkka-ammunnan.

Moninpelin käyttöikää nostavat myös lukuisat haasteet ja avattavat aseet. Valmiiden hahmoluokkien lisäksi voi myös itse koota omia kokonaisuuksiaan. Uusien aseiden toivossa tulee kerta toisensa jälkeen kirjauduttua moninpeliin, eikä tästä addiktioputkesta pääse eroon sitten millään. Kun on saavuttanut korkeimman sotilasarvon, avautuu mahdollisuus aloittaa koko homma alusta. Näitä Prestige-tasoja on yhteensä kymmenen, joten käyttöikä nousee huomattavasti.


Variety Map Pack

Internet-moninpeliin on myös ladattavissa Variety Map Pack -päivitys. Variety sisältää neljä moninpelikenttää, joita voi pelata vain moninpelissä. Täysin ilmainen Variety ei kuitenkaan ole: PlayStation Storessa hintaa kertyy 9,95€. Päätettäväksi jää, onko neljä kenttää kymmenen euron arvoinen ostos.




http://www.callofduty.com/


PELATTAVUUS: 10/10
+ kontrollit kohdallaan
+ tunnelma on luotu erinomaisesti
+ huippulaadukas ja suosittu moninpeli
+ tekoäly toimii ja eri vaikeustasoja löytyy

JUONI: 9/10
+ eräs parhaista näkemistäni pelijuonista

GRAFIIKKA: 9/10
+ grafiikat ovat huippuluokkaa
– savu on ajoittain epärealistisen näköistä ja puskee seinistä läpi

PELIN IDEA: 6/10
– neljäs Call of Duty, sekä noin miljoonas FPS-peli

PELIN KÄYTTÖIKÄ: 10/10
+ yksinpelin jaksaa pelata uudestaan läpi, varsinkin eri vaikeustasoilla
+ moninpelistä on moneksi

Ei kommentteja: