maanantai 4. helmikuuta 2008

The Lord of the Rings The Battle for Middle-Earth


The Lord of the Rings The Battle for Middle-Earth, tai lyhyemmin LOTRBFME on Electronic Artsin (EA) RTS-peli (Real Time Strategy, Reaaliaikainen strategia), joka perustuu kirjoista ja elokuvista tuttuun Taruun Sormusten Herrasta. Pelissä pääsee komentamaan neljän pääosapuolen, Gondorin, Rohanin, Mordorin ja Rautapihan armeijoita. pelissä on kaksi kampanjaa, Skirmish-pelimuoto, jossa voi luoda mielensä mukaisen taistelun, ja Internet-moninpeli. Taru Sormusten Herrasta-peleistä, BFME on huippuluokkaa. Pelin grafiikka on mainiota, ja sitä pystyy monipuolisesti säätämään, tietokoneelle, tai Sinulle sopivampaan muotoon.

Pelin kaikki hahmot otettu elokuvista, ja kun hahmoja klikkaa, tulee esiin ruutu, jossa on kyseisen sankarin tai sotilastyypin kuva elokuvasta. Pelistä löytyvät lähes kaikki elokuvien sankarit, Aragornista Mustiin Ratsastajiin, ja Gandalfiin, ja heiltä löytyvät elokuvien inspiroimat erikoisvoimat. Itse pelaaminen on toteutettu hyvin, ja sotilaat tottelevat käskyjä mainiosti. Joskin pelissä sotilasjoukot, joita kutsutaan pataljooniksi, ovat liian pieniä. Niissä on sotilastyypistä riippuen viisi, tai yhdeksän sotilasta. Myös taitelut kestävät liian kauan, ja siinä missä elokuvien sotilaat kaatavat toisiaan yhdellä iskulla, kestää pelissä siinä normaalisti yli seitsemän lyöntiä. Se sopisi muuten peliin paremmin, mutta jos taistelussa on yli viisi pataljoonaa, kestää sotiminen tuskallisen kauan.

Skirmish-pelimuodossa valitaan ensin kenttä, ystävien ja vihollisten määrä, sekä mistä kukakin aloittaa. Kentästä riippuen aloitetaan joko pienestä leiristä, tai muurien suojaamasta linnoituksesta. Leirin sisällä on erikseen määrätyissä paikoissa rakennusalueita, joihin voi rakentaa jonkun pelin useasta rakennuksesta. Joskus tuntuu, että tila loppuu, mutta sehän on vain hyvä asia kannustamaan vihollisen tuhoamisessa, sillä tuhottuaan vihollisen leirin, voi paikalle rakentaa itselleen uuden. Vastustajan tekoälyn vaikeusaste valitaan pelin alussa. Helpoin vaikeustaso on hyvä harjoitusvastus varsinkin jos vihollisia on monta. Keskitason vastustaja voi jo aiheuttaa pulmia, ja pitkän taistelun, mutta senkin onnistuu voittamaan melko helposti. Vaikein vastustaja on jo oikeasti vaikea, ja sitä vastaan voi tarvita muutaman liittolaisen. Ainoa asia, mikä tekoälyssä harmittaa, on se, että vaikeustasosta huolimatta se lähettää sotilaita kimppuusi jatkuvalla syötöllä, eikä tee realistisempia, isoja armeijoita. Se ei myöskään osaa käyttää piiritysaseita. Jokaiselle Taru Sormusten Herrasta-fanille suositeltava peli, joka kestää pitkääkin kulutusta.

Iso A suosittelee!

http://www.ea.com/official/lordoftherings/thebattleformiddleearth/us/home.jsp

http://www.lordoftherings.ea.com/



PELATTAVUUS: 9/10
+ mainio strategiapeli
– tekoälyn tyyli sotia
+ suomenkielinen ohjevihko


JUONI: 9/10
– juonta ei periaatteessa ole...
+ …mutta kampanjapelimuodossa juoni toimii hyvin


GRAFIIKKA: 9/10
+ muokattavissa
+ parhailla asetuksilla mainio


PELIN IDEA: 8/10
– ei ensimmäinen LOTR-strategiapeli


PELIN KÄYTTÖIKÄ: 7/10
+ kentät jaksavat kiinnostaa kauan
+ kentissä paljon eri mahdollisuuksia

Ei kommentteja: