sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

OnLive



Videopeliala uudistuu jatkuvasti. Uusi sukupolvi tuo tullessaan uusia ideoita, eräs kiinnostavimmista mielestäni on OnLive.

OnLiven idea on simppeli. OnLive kytketään tietokoneeseen joka pyörittää Windows XP:tä tai Vistaa, tai Macintoshin puolella OS X:ää, ja yhdistetään Internetiin. Tämän jälkeen pelaaja voi valita haluamansa pelin (olettaen että sen valmistaja on kyseisen pelin OnLiveen lisensoinut), ja pelata ilman huolia järjestelmävaatimuksista.

"Miten ihmeessä?" saatat kysyä. Vastaus on, että peli itsessään pyörii OnLiven serverillä jossain kaukana, riittää että tietokoneesi pystyy näyttämään videota! Valmistajan mukaan 1Mb/s -nopeuksinen yhteys tarvitaan Wii-tasoiseen grafiikkaan, teräväpiirtoon tarvitaan 4-5Mb/s -yhteys.

OnLive tukee neljää langatonta ohjainta tai kahta USB-ohjainta. Näppäimistön ja hiirenkin voi järjestelmään kytkeä USB-kaapelilla.


OnLive julkaistaan Pohjois-Amerikassa tämänhetkisen arvion mukaan talvella 2009, Euroopan aikataulua ei ole vielä julkistettu. Tietokoneeseen kytkettävän järjestelmän lisäksi OnLive on ilmoittanut televisioon kytkettävästä MicroConsolesta, joka kytkeytyisi samaan OnLive-verkkopalveluun.

Alustavien tietojen mukaan voit pelata ilmaista demoa, vuokrata pelin tai ostaa jatkuvan pelioikeuden. Nykytrendin mukainen yhteisökin on heitetty kaupan päälle. Nyt vaikkapa miljoona ihmistä voi seurata pelaamistasi, tai voit yhtä hyvin seurata jotakuta muuta. Tämä on toki mukava ominaisuus, kun ennen ostopäätöstä pääset näkemään muiden pelaamista, tai ostettuasi näet kuinka se hankala kohta selvitetään.

Tähän mennessä OnLive on kerännyt ympärilleen kiitettävän määrän pelivalmistajia. Listaan kuuluvat EA, Take-Two, Ubisoft, Epic Games, Atari, Codemasters, THQ, Warner Bros., 2D Boy ja Eidos Interactive.

Onko nyt tullut EA:n parannuksen aika? Päättyykö asennusongelmien piinaava polku tähän? Itse jään suurin toivein odottamaan mitä OnLive tuo tullessaan. Voisi saada vaikkapa Halo 2:nkin toimimaan!

http://www.onlive.com/

Ei kommentteja: