sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Halo 2



Vuoden 2007 puolella Xboxin huippusuositun Halo-pelisarjan toinen osa julkistettiin myöskin tietokoneversiona. Tämä ainoastaan Windows Vistalla toimiva peli on hyvä tapa muun muassa PS3-pelaajille kokeilla, miltä Master Chiefin haarniskassa olo tuntuu.

Jos se vain toimisi...

Pelin saatuani asetin levykkeen levyasemaan, ja odottelin automaattikäynnistystä. Peli tarjosi tavanomaisen asennuksen lisäksi mahdollisuuden antaa pelin asentua samalla, kun pelaan. Kuulosti lievästi oudolta, mutta mitäs sitä odottelemaan, jos vaihtoehtokin löytyy!

Alku sujui hienosti, erään alkutekstipätkän pätkimisestä huolimatta. Tämän jälkeen piti kirjautua Microsoftin Live-verkkopalveluun, peliajan maksamisen voi hoitaa sitten myöhemmin, kun aikoo pelata verkossa. Sitten aloitin tarinakampanjan, ja pelailin ihan rauhassa. Mutta yhtäkkiä peli kaatuu virheilmoituksen kera.

Yritin muutaman kerran uudestaan, mutta sama virheilmoitus toistui taas. Siispä suuntasin Halo 2:n omille sivuille, ja latasin uusimman päivityspakkauksen. Latauksen ja asennuksen jälkeen yritin uudestaan, mutta sama virhe toistui jälleen.

Ajattelin, ettei asentaminen sitten loppujen lopuksi toimikaan pelaamisen kanssa samaan aikaan. Poistin pelin, ja asensin sen uudestaan, tavanomaisemmalla tavalla ennen pelaamista.

Asennuksen jälkeen latasin päivityksen, ja asentelin vielä senkin. Sitten käynnistin pelin, ja toivoin parasta. Tällä kertaan en päässyt edes päävalikkoon asti, kun sain uudenlaisen virheilmoituksen. Se ilmoitti, ettei Live-verkkopalvelu jostain syystä toimi, ja että uudelleenasennus voisi poistaa ongelman. Tein työtä käskettyä, ja asensin pelin uudelleen.

Tähän voisin sitten kirjoittaa edellisen kappaleen uudestaan, sillä kaikki meni täsmälleen samalla tavalla...

Vielä yksi uusi kokeilu paljasti lähes EA-tason eeppisen epäonnistumisen. Peli kaatuu ilman päivitystä, mutta peli ei edes käynnisty päivityksen kanssa!

Enää en jaksa asennella uudestaan ja etsiä maagista parannuskeinoa. Minun puolestani Microsoft saa tehdä ihan mitä huvittaa omatekemällään pelillä, joka ei toimi sillä ainoalla järjestelmällä, mille se on tarkoitettu!

Mistään kovin eksoottisesta kokoonpanosta ei todellakaan ollut kysymys: tavallinen tehdasasetuksinen Fujitsu Siemens -tietokone ihan normaalilla Vistalla. Pelin takakannesta löytyvät järjestelmävaatimuksetkin ylittyivät selvästi. Koneessa itsessään ei pitäisi olla mitään vikaa, sillä kaikki muutkin pelit ovat tässä toimineet.

Iso A suosittelee vain Microsoftin työntekijöille/tietokoneneroille!

http://www.microsoft.com/Games/Halo2/

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuommoinen ei kyllä ole yhtään kivaa! Maksat useita kymppejä upeaksi kuvaillusta pelistä suurine odotuksineen, ja tulos on tuo ärsyttävän kuuloinen Crash. :(

Iso A - Big A kirjoitti...

Juuri näin, ja vielä kun se sattuu useimmiten sen saman yhtiön pelien kanssa...

Sen tavanomaisen EA:n sijasta tämä oli yllätys: Microsoftin peli, tehty Microsoftin tietokoneelle, mutta ei toimi sillä Microsoftin koneella!

Ja kun pelien hinnat jatkavat nousuaan, niin pitää vakavasti harkita haluaako ottaa riskin PC-pelin kanssa.

Mutta tuon OnLiven pitäisi ilmestyessään helpottaa pelinhankintaprosessia huomattavasti!