maanantai 10. maaliskuuta 2008

Logitech G25 Racing Wheel


G25 Racing Wheel on Logitechin yksi uusimmista rattiohjaimista. Se on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja verhoiltu oikealla nahalla. Siihen kuuluu (poljinten lisäksi) myös 6-vaihteinen vaihdekeppi (vaihteita voi myös vaihtaa formulatyyliin ratin takana olevilla painikkeilla). G25 toimii PC:llä, PS2:lla ja PS3:lla. G25 tarvitsee tason johon se kiinnitetään pelaamista varten. Tasona voi käyttää vaikka tietokonepöytää, mutta parempi vaihtoehto on Playseat-penkki. Ratti antaa aidon tuntuisen Force Feedback –efektin mutkissa (eli siis ratti vääntää vastaan), ja kanttareissa ratti tärisee.

G25 toimii erinomaisesti mm. Need For Speed ProStreetissä ja Stuntman Ignitionissa, vaikkakin Stuntman vaikeutui (se ei ole paha asia) aidomman tuntuiseksi. Mutta on G25:ssä myös huonoja puolia, tosin pieniä, kuten PS3 asettaa sen automaattisesti ykkösohjaimeksi, joten jos haluaa pelata Sixaxiksella, täytyy se asettaa ykkösohjaimeksi (onneksi se käy paria nappia painamalla). Oman lisänsä rattiohjaimeen tuo kunnollinen pelituoli kuten vaikka Playseat.

Iso A suosittelee!

MUOTOILU: 10/10
+ ratti tuntuu hyvältä käteen, onhan se sentään nahkaa…
+ polkimet tuntuvat hyviltä

KÄYTETTÄVYYS: 10/10
+ lähes jokainen rattia tukeva peli tukee G25:ta

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Iha loistava ratti/poljin yhistelmä, ite tuon nyt synttärilahjaks saan :P

Iso A - Big A kirjoitti...

Kyllä G25 on ehdottomasti markkinoiden paras ratti/poljin -yhdistelmä...

Ja hyvää syntymäpäivää!!!

Anonyymi kirjoitti...

Kohta ostan tämän, ihan huipulta vaikuttaa tämä.

Iso A - Big A kirjoitti...

Kannattaa kyllä ostaa, mutta varauksin. Joissain peleissä, kuten Need for Speedeissä tai Burnouteissa optimointi ratille ei ole paras mahdollinen (vain pakki puuttuu...) ja sopii tuo perusanalogiohjaus muutenkin paremmin.

Sitten taas kovemman luokan ajopeleissä, kuten Gran Turismoissa rattiohjain on lähes välttämätön tunnelman kannalta.

Unknown kirjoitti...

toimiiko simulaatoressa?

Iso A - Big A kirjoitti...

G25 käy periaatteessa mihin tahansa peliin mekaniikkansa puolesta, ja sopii tuntumansa puolesta simulaattoreihin paremmin kuin yksikään kilpailijansa (tai ainakaan en ole kuullut paremmasta)!

Anonyymi kirjoitti...

voisitteko kertoa toimiiko tuo euro truck simulatorissa



LAITTAKAA VIESTII!!!!!

Iso A - Big A kirjoitti...

Mitään sataprosenttisia takeita en voi antaa, mutta kun ottaa huomioon ETS:n uutuuden ja sen että G25 toimii myös PC:llä, sanoisin että kyllä toimii.

Pelin sanotaan tukevan myös G25:sta, mutta ainahan voi bugitus iskeä.

Onnea kuitenkin, G25 toimii melko varmasti Euro Truck Simulatorissa!

Anonyymi kirjoitti...

Itellä on toi ratti homma, hyvin toimii ETS pelissä koska itellä on se ja hyvä peli myös tuo ETS. Ja pakkihan löytyy vaihteistosta niin kun asetat vaihdekepin että siinä on 6 vaihdetta, sitten vain painan keppiä alas päin ja kutosen tilalle vola sulla on sitten pakki päällä. Toivottavasti tää autto teitä =)

Iso A - Big A kirjoitti...

Kiitoksia!

Toiminta on tosiaankin samanlainen kuin monissa autoissa. G25 on tässäkin suhteessa realistinen!

Anonyymi kirjoitti...

Mistä tommosen saa nykyää?

Iso A - Big A kirjoitti...

Nykyään alkavat nuo G25:t kyllä olla kiven alla täällä kotimaassa. Kaupat eivät pikaisen verkkohaun perusteella tunnu enää myyvän vanhaa mallia, huuto.netistä löytyi muutama osuma. Suosittelisin siis tarkastamaan erilaiset nettihuutokaupat jos lähtisi käytettynä, mutta ei tuo uudempi G27-rattikaan ole hullumpi vaihtoehto. Sitä saa ihan Suomestakin uutena, vieläpä samaan reippaan parinsadan hintaluokkaankin. Ei siis välttämättä kannata enää ostaa tuota G25:sta, jos samalla rahalla saa uudemman G27:n.