maanantai 28. tammikuuta 2008

Need For Speed ProStreet


Need For Speed ProStreet on Electronic Artsin (EA) Need For Speed-pelisarjan uusin osa. Toisin kuin aiemmissa NFS:ssä, joissa ajetaan kadulla, ProStreetissä ajetaan kisaradoilla. Pelin idea on voittaa kisapäiviä, ja edetä ratakisamaailmassa. Kisatyyppejä ovat driftaus, ratakisat, kiihdytyskisat sekä nopeuskisat, joissa tarkoitus on ajaa mahdollisimman nopeasti. Pelissä on viisi ”kunkkua”, jotka ovat mestareita omassa lajissaan, kuten kiihdytyskunkku, driftauskunkku jne. Viimeisenä kunkkuna on Ryo, joka on yhteenottojen kunkku.

Pelin kontrollit ovat hyvät, ja Sixaxis-ohjaimen taipuvia takapainikkeita käytetään kaasuna ja jarruna. Autojen ajettavuus on mallinnettu hyvin, vaikkakin Sixaxiksen ohjaustatin täyskäännöksellä auto ei tee oikeanlaista terävää käännöstä, vaan kääntyy radoille sopivan laiskasti. Peli tukee myös Logitech Driving Force Pro, Driving Force Ex ja G25 Racing Wheel -rattiohjaimia. Autoja on riittävästi, ei liian vähän, mutta ei myöskään Gran Turismo-tyylistä 500 auton määrää. Pelistä löytyvät mm. Porsche, BMW, Mitsubishi, Chevrolet sekä Lamborghini, mutta esim. Mercedes ja Ferrari loistavat poissaolollaan. Itse en saanut Internet-moninpeliominaisuuksia pelittämään, mutta kai ne teoriassa toimivat… Pelin grafiikka on erinomaista, 720p HD-laatua, joten on hienoa katsoa kun kiiltävä Porsche 911 kaahaa kauniissa maisemissa muiden autojen seassa.

Autojen virittely ja ”tuunaus” toimii hyvin. Erilaisia moottoreita, ahtimia, renkaita ja jarruja löytyy paljon. Ulkonäköpuolella korisarjoja, spoilereita ja vanteita on vaikka millä mitalla, ja Need For Speedin omalla Autosculpt-järjeselmällä osat saa mukautettua mieleisikseen. Need For Speed ProStreet on toimiva, autoista/autoilusta kiinnostuneille hintansa arvoinen jatko-osa.

www.suomi.ea.com/prostreet
http://www.needforspeed.com/

PELATTAVUUS: 7/10
+ suomennos
– jos autopelit eivät kiinnosta, niin ProStreet on turha ostos

JUONI: 5/10
+ kisapäivät toimivat mukavasti juonena

GRAFIIKKA: 10/10
+ upea HD-grafiikka


PELIN IDEA: 4/10
- jatko-osan jatko-osan jatko-osan jatko-osan jatko-osa

PELIN KÄYTTÖIKÄ: 6/10

Ei kommentteja: