keskiviikko 30. tammikuuta 2008

Medal Of Honor Vanguard


Medal Of Honor Vanguard on Electronic Artsin (EA) kuuluisan pelisarjan ensimmäinen Wii-konsolille tehty sotapeli (se on tehty myös muille konsoleille). Siinä osallistutaan tunnettuihin ja vähemmän tunnettuihin taisteluihin toisesta maailmansodasta, kuten Market Garden-nimellä kulkevaan hyökkäykseen Saksan valloittamaan Alankomaihin, ja operaatio Huskyyn, jossa liittoutuneet hyökkäsivät Sisiliaan. Pelin päähenkilö kuuluu 82. laskuvarjodivisioonaan, joten useat pelin kentistä alkavat laskuvarjohypyllä. Hypyt toimivat mukavasti Wiin kahdella ohjaimella, mutta joskus laskeutuminen on hankalaa, koska näkymä alaspäin on huono.

Tähtääminen ei ole pelin parhaita puolia, sillä Wii Remotella pitää osoittaa kapeaan sensoripalkkiin TV:n päällä. Ampuminen menee siis lonkalta räiskimiseksi, ja nopeat liikkeet voivat aiheuttaa täydellisen suuntavaiston menetyksen. Koska Vanguard on Wiin ensimmäinen sotapeli, niin kontrolleihin totuttelu vie aikansa, ja ensimmäinen vartti voi hyvinkin kulua mietiskelyyn, ”Mikä suunta on ylöspäin?!”. Kun sen oppii, tähtäys on melko helppoa ja ongelmat loppuvat siihen. Melkein. Hyvin yleisen, huonon valaistuksen takia voit huomata tuijottavasi saksalaisen MG42:n piippuun vasta, kun se rupeaa tulittamaan sinua. Useita kertoja olen juossut taloon, vain huomatakseni, että talossa ei näe mitään, ja viiden sentin päässä minusta seisoo vihollinen. Joidenkin mielestä se on realistista, mutta minusta se on vain ärsyttävää.

Vanguardissa on myös enintään neljän pelaajan moninpeli (ei verkkopeliä). Siinä on 6 kenttää, ja neljä pelimuotoa, perinteinen Death Match, lipunryöstö, ”kukkulan kuningas” ja ”Scavenger Hunt” joka on periaatteessa sama kuin lipunryöstö. Aseet on levitelty ympäri kenttiä, eikä niitä voi valita heti alussa, joka on mielestäni toimivampi ratkaisu. Moninpeli ei ole yhtä hyvä kuin edeltäjässä European Assaultissa, mutta kyllä Vanguardin moninpelillä pitää kaverit tyytyväisinä ainakin hetken...

Lisää tunnelmaa peliin saat Wii Zapperilla.


http://www.mohvanguard.ea.com/

PELATTAVUUS: 5/10
+ toimiva perussotapeli
– moninpelin toteutus
– tähtäys ja muut kontrollit

JUONI: 4/10
– juonta ei periaatteessa ole...
+ ...mutta kyllä WWII juonena toimii

GRAFIIKKA: 6/10
– usein melko kömpelön oloinen…
+ …mutta toimii

PELIN IDEA: 4/10
– taas uusi WWII-sotapeli
– ja taas uusi Medal Of Honor

PELIN KÄYTTÖIKÄ: 7/10

Ei kommentteja: