perjantai 28. maaliskuuta 2008

Burnout Paradise



Burnout Paradise on EA:n ja Criterion Gamesin kehittämä neljäs osa Burnout-pelisarjaan. Toisin kuin edellisissä Burnouteissa, Paradisessa ei ajeta rajatuilla radoilla, vaan Paradise Cityssä, joka käsittää yli 400 kilometriä tietä. Pelissä on 75 autoa ja 120 kisaa; lähes jokainen Paradise Cityn risteys toimii kisan aloituspaikkana. Aina silloin tällöin kisan jälkeen kaupunkiin saapuu toinen kuski, ja Sinun tehtäväsi on romuttaa hänen autonsa, jonka jälkeen voit kerätä sen omaan kokoelmaasi romuttamolta.

Pelin kontrollit toimivat, joskin Sixaxiksen tattiohjaimilla ajaminen on melko tylsää. Autojen ajettavuutta ei ole pahemmin vaivauduttu realistisemmaksi tekemään, ja autot kääntyvät hyvin arcademaisesti. Hyvät lisävarusteet tähän(kin) peliin on Logitech G25 Racing Wheel ja Playseat. Grafiikka on erinomaista, joskin joskus ruutu on vähän liiankin tumma, jotta siitä mitään näkisi. Ja juuri kun ajattelee säätävänsä näytön kirkkautta, ilmestyy aurinko kerrostalon takaa, ja ruutu menee niin kirkkaaksi, ettei siitä taaskaan näe mitään…

Kilpailumuotoja on neljä: perinteinen kisa, Stunt Run, jossa tarkoitus on tehdä temppuja kuten hyppyjä, driftejä yms., aiemmista osista tuttu Road Rage, jossa tarkoitus on taklata vastustajien autot tuusan nuuskaksi, ja viimeisenä Marked Man, jossa Sinun tehtäväsi on päästä pisteestä A, pisteeseen B samalla kun kolme muuta kuskia koettaa tuhota autosi.

Iso A suosittelee!

http://www.burnout.ea.com/

http://www.criteriongames.com/


PELATTAVUUS: 8/10
– autojen ohjaus arcademaista
– ruudun kirkkaus temppuilee

JUONI: 5/10
+ Paradise on sen verran ”aivot narikkaan”-tyylinen peli, ettei siinä paljoa juonta kaipaa…
– …mutta olisi nyt edes jonkinmoinen syy siihen loputtomaan rällästykseen

GRAFIIKKA: 10/10
+ kaikin tavoin mainion näköinen peli

PELIN IDEA: 4/10
– ei se ihan ensimmäinen laatuaan…
+ …mutta vapaa ympäristö oli hyvä lisä peliin

PELIN KÄYTTÖIKÄ: 10/10
+ Paradise Cityssä riittää paaaljon tietä ja oikoreittejä tutkittavaksi

Ei kommentteja: