keskiviikko 30. tammikuuta 2008

Wii Zapper


Wii Zapper on Wiille suunniteltu ohjain. Oikeastaan se on aseen muotoinen suojakuori Wiin Remote- ja Nunchuk-ohjaimille. Zapperin mukana tulee minipeli Link’s Crossbow Training, joka on vielä vuoden 2008 alkuun mennessä ainoa Zapperia tukeva peli. Tässä oheispelissä seikkaillaan The Legend of Zelda Twilight Princess -pelin maisemissa. Pelissä on lukuisia yksinkertaisia räiskintäkenttiä, ja siihen kyllästyy nopeasti.

Myöhemmin tänä vuonna julkaistaan Wiille Medal Of Honor Heroes 2 (PSP:lle ilmestyneen MOH Heroesin jatko-osa), joka tukee Zapperia. Toki ohjainta voi käyttää esim. Medal of Honor Vanguardissa ja muissa Wiin ammuntapeleissä, mutta niitä ei ole optimoitu Zapperin kanssa käytettäviksi.

Zapper vaikuttaa halvalta (se myös on halpa) ja varsinkin liipaisin toimii kehnosti. Liipaisin painuu täysin vapaasti, ja siinä ei ole yhtään tuntumaa oikeasta liipaisimesta, mutta muuten Zapper tuntuu mukavalta käteen. Ohjainten kiinnittäminen Zapperiin on melko yksinkertaista, ja vie runsaan minuutin. Vastaavasti purkaminen tapahtuu hyvin nopeasti, jos tarvitsee vain Wii Remoten, mutta Nunchukin irrottaminen vie kauemmin kuin kiinnittäminen. Zapperia pitkin ei pysty tähtäämään niin kuin oikealla aseella, koska ohjaimen pitää osoittaa näytön päällä olevaan sensoripalkkiin. Niinpä ampuminen on lonkalta räiskimistä, joskin hauskaa sellaista.

Iso A suosittelee!

Wii Zapper

MUOTOILU: 8/10
+ hauska konepistoolin näköinen ohjain
+ tuntuu hyvältä käteen

KÄYTETTÄVYYS: 7/10
+ parantaa tunnelmaa sotapeleissä
– liipaisin on liian löysä

Link’s Crossbow Training

PELATTAVUUS: 5/10
+ toimiva perusräiskintä
– tylsä


JUONI: 0/10
– juonta ei ole


GRAFIIKKA: 6/10
– usein melko kömpelön näköinen…
+ …mutta toimii


PELIN IDEA: 4/10
+ toimii ohjaimen esittelyyn


PELIN KÄYTTÖIKÄ: 1/10
+ pari hauskaa juttua...
– ...mutta muuten tylsää
– pelkkää räiskintää

Ei kommentteja: