maanantai 28. tammikuuta 2008

Ratchet & Clank 2 Going Commando


Ratchet & Clank 2 Going Commando on Ratchet & Clankin jatko-osa. Usein jatko-osat ovat floppeja, joissa ideat on käytetty loppuun. Ratchetin kohdalla asia ei kuitenkaan ole näin. Kuten ykkösosa, Ratchet & Clank 2 on kolmannen persoonan seikkailu/räiskintäpeli, jossa seikkaillaan suurissa, mielikuvituksellisissa maailmoissa galaksia pelastaen. Ratchetin apuna on hyvin laaja arsenaali aseita ja vempaimia. Peli on suunnattu kaikenikäisille, mutta taas, ongelmana voi olla kielimuuri pelin englanninkielisyydestä johtuen.

Pelin ostajalle voi tulla mieleen kaupassa, että ”Miksi ostaisin tämän, sillä onhan kaupassa jo yksi, halvempi Ratchet?!”. Siksi peliin on lisätty paljon uutta kuten aseiden kehittäminen, joka hoituu vihollisia ampumalla, avaruustaistelut, joissa pääsee lentämään vapaasti (kentän rajojen sisällä tosin) ja tulittamaan vihollisia. Kuten ykkösosassa, kentistä löytyy paljon pientä kivaa etsittävää ja tutkittavaa ja pelistä avautuu lisämateriaalia kun löytää piilotettuja esineitä tai onnistuu ”Skill Pointeissa”, tehtävissä joita on piilossa kentissä. Taukovalikosta näkee vain nimen ja planeetan missä ne voi suorittaa, mutta sitten kun niissä onnistuu, tulee olo, ”Miksen tajunnut tuota heti?!”. Lisänä ovat myös taisteluareenat, joissa voi taistella lisärahan toivossa, ja kiiturikisat joissa ajetaan kilpaa leijuvilla aluksilla. Myös kiiturikisoissa on palkkiona rahaa. Eikä tässä vielä kaikki! Pelistä löytyy ominaisuus jolla saa ilmaiseksi osan alkuperäisen Ratchet & Clankin aseista, mutta vain jos Sinulta löytyy Ratchet & Clank-tallennus samalta muistikortilta, jolla Ratchet 2:n tallennus on. Huom! Alkuperäisessä tallennuksessa täytyy olla kyseiset aseet ostettuina.

Grafiikka on mainiota, eikä moitittavaa näkymää löydy koko pelistä. Aseet näyttävät hienoilta, ja niitä katselee mielellään, mutta ampuminen vasta hauskaa onkin! Pelin kontrollit ovat mainiot, eikä kamera temppuile. Pelin ainoa suunnittelukömmähdys on pelin läpi päästyään avautuva haastepelimuoto, jossa rahaa saa entistä enemmän, mutta vastapainona viholliset ovat paljon kestävämpiä. Siinä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta sen huono puoli on se, että aivan perusviholliseen joutuu tyhjentämään parisataa ammusta. Se on todella turhauttavaa, varsinkin jos tulee se yhdestoista...

http://www.ratchetandclank2.com/


Iso A suosittelee!

PELATTAVUUS: 7/10
+ helpot kontrollit
+ hyvä kameran ohjaus
– kielimuuri,vaikkakin suomenkielinen manuaali
– haastepelimuodon toteutus

JUONI: 10/10
+ huumori
+ juonta eteenpäin vievät videot

GRAFIIKKA: 10/10
+ oman aikansa huippuluokkaa
+ yhä mainio

PELIN IDEA: 9/10
+ suuri määrä aseita ja vempaimia
+ hyvä jatko-osa loistavalle pelille

PELIN KÄYTTÖIKÄ: 8/10

Katso myös: Ratchet & Clank

Ei kommentteja: