sunnuntai 27. tammikuuta 2008

Ratchet & Clank


Ratchet & Clank-pelisarja on Insomniac-pelitalon maailmanmainetta niittänyt luomus. Se on kolmannen persoonan seikkailu/räiskintäpeli jossa kissan näköinen Ratchet ja robottiapuri Clank pelastavat galaksia. Pelissä on hyvin suuri määrä mielikuvituksellisia aseita ja vempaimia. Myös planeettoja on paljon, ja niistä löytyy paljon tutkittavaa. Pelin vaikeusaste ei ole liian helppo, eikä liian vaikea, joten se sopii hyvin ala-asteikäiselle. Yhtenä ongelmana voi olla kielimuuri, sillä peli on vain englanniksi.

Pelin kontrollit on hyvin toteutettu, ja ne oppii hetkessä. Kontrollien ainoa ongelma on sivuttaiskävelyn puute, joten joskus tähtäys menee hankalaksi. Pelin grafiikka on jopa nyt HD-aikakaudella erinomaista, ja pelin kenttiä jaksaa ihailla kerrasta toiseen. Pelin juoni on myös hyvin kirjoitettu ja humoristinen, eikä sen loisto hiivu vielä viidennenkään uudelleenpeluukerran jälkeen.

Kaikki tietävät, että peleissä on juonta eteenpäin vieviä videoita, mutta Ratcheteissä niissä on sitä jotain. Jokainen video sisältää vitsin, jotkut useampia, joten aina kun pääsee pelissä eteenpäin, odottaa innolla seuraavaa videota. Kaikki videot voi toistaa taukovalikossa milloin tahansa, joten kun kaveri tulee kylään, voi näyttää kuinka hauskoja vitsejä on löytänyt, eikä tarvitse murehtia sitä, että ”Voih! En pääse näyttämään tätä videota kavereille.”

Ratchet on omaa laatuaan. Ennen sitä ei ollut tämänkaltaisia pelejä, joissa lapset pääsevät seikkailemaan ja räiskimään ilman, että sitä pidettäisiin epäsopivan väkivaltaisena. Sen hyviä puolia on se, että seikkailua painotetaan enemmän kuin räiskintää, joten mielenkiinto säilyy, eikä peli mene jatkuvaksi turhanpäiväiseksi vihollisten lahtaamiseksi. En keksi Ratchetistä lähes mitään moittimista. Se on alkuperäinen, ja hintansa väärti ostos!

http://www.ratchetandclankgadgets.com/

Iso A suosittelee!

PELATTAVUUS: 9/10
+ helpot kontrollit
+ hyvä kameran ohjaus
– kielimuuri, vaikkakin suomenkielinen manuaali

JUONI: 10/10
+ huumori
+ videot

GRAFIIKKA: 10/10
+ oman aikansa huippuluokkaa
+ yhä mainio

PELIN IDEA: 10/10
+ uraauurtava
+ ei toista samanmoista
+ suuri määrä aseita ja vempaimia

PELIN KÄYTTÖIKÄ: 8/10

Ei kommentteja: