torstai 18. syyskuuta 2008

Pro-Pilkki 2





Kotimaiset pelit ovat nykyään harvinaista herkkua, mutta tässä olisi yksi, ja vieläpä ilmainen.

Pro-Pilkki 2 on uutuudestaan huolimatta grafiikkapuolella heikko esitys, mutta eiväthän grafiikat peliä vielä tee. Idea on melko uniikki; vaikka kalastuspelejä on nähty jo melkoinen määrä, ovat pilkkipelit paljon harvemmassa.

Lataaminen sujuu ongelmitta, eikä aikaakaan kulu paljoa. Lyhyen asennusprosessin jälkeen on aika suunnata järvenselälle kairaamaan…

Pelimuotoja on useita, yksinpelinä harjoittelu, yksi kilpailu ja lyhyt turnaus. Valikossa näkyvät myös kampanja, arcade, pikakilpailu ja joukkuekilpailu, mutta ne eivät ole pelin kehitysvaiheen takia valittavissa…

Melko kokemattomana pilkkijänä suuntasin harjoituksen merkeissä Särkijärvelle. Valittavissa on 17 järveä, joista jotkut ovat fiktiivisiä, tai joltain osin muuteltuja. Peli on eräänlainen naksustrategia, sillä pilkkijää ohjaillaan ruudulla klikkailemalla.

Hetken ympäriinsä talsimisen jälkeen valitsin ”optimaalisen pilkkipaikan” ja kairasin jäähän reiän. Järvellä on myös muiden jättämiä reikiä, joita voi itsekin käyttää. Istahdettuani avantoni viereen, tutustuin tavaravalikoimiin. Pelin keskeneräisyydestä johtuen vapa-, siima-, pilkki- ja matovalikoimat ovat suppeahkot.

Hauskana pikku ominaisuutena voin säätää kuinka pitkälle koukkuun asetan matoni. Lasken pilkkini veteen, ja nostelen sitä hiirelläni. Jonkin ajan kuluttua huomaan vavan kärjen nykivän! Nostan pilkkini innoissani vedestä, ja huomaan pyydystäneeni lähes 50 grammaa painavan ahvenen!

Asetan koukkuun uuden madon, ja jatkan pilkkimistä vielä jonkin aikaa ja saan useita pieniä sorvia, särkiä ja muita vastaavia.

Pro-Pilkki 2 on pohjimmiltaan hauska ja uniikki peli, jonka ainoa huono puoli on grafiikan taso.

Iso A suosittelee!



http://www.kalassa.net/propilkki2/index.php


PELATTAVUUS: 10/10
+ suomenkielinen
+ helppokäyttöinen

JUONI: 5/10
– ei juonta…
+ …mutta eihän pilkkipeli mitään juonta tarvitse

GRAFIIKKA: 4/10
– melko heikko esitys

PELIN IDEA: 10/10
+ pilkkipelin idea ei ainakaan ole loppuun käytetty

PELIN KÄYTTÖIKÄ: 5/10
+ järviä paljon…
– …välineistöä vähän

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt PP2 on sitten jo 0.7 versiossa!
Kannattaa ladata, aivan mahtava peli!
Ja miten niin vähän välineistöä?

Iso A - Big A kirjoitti...

Ainakin siinä versiossa, jota itse kokeilin, ei esim. vapa-, viehe- ja siimavaihtoehtoja löytynyt paljoakaan.

Uusimmasta versiosta en tiedä, sillä en ole päivitellyt peliäni pahemmin...

Anonyymi kirjoitti...

Laitteistovaatimukset kuin isommissakin peleissä ... Kohtuuttomat grafiikkoihin nähden, joten vanhemmissa koneissa peli tökkii siihen malliin, ettei pelaamisesta tule mitään. Uusimmissa sitten hauskuus (?) taas huipussaan ;) uusilla koneilla hyvä vanhoilla pelaamaton peli