lauantai 25. huhtikuuta 2009

Cabela's Dangerous Adventures



Joitain vuosia sitten hankin metsästyspelin nimeltä Cabela's Big Game Hunter PS2:lle. Pidin pelistä paljon ja ajattelin katsoa mihin suuntaan virtuaalimetsästystä on viety. Dangerous Adventures ei ainakaan lupaa hyvää...

Jo alkuvalikko antaa huonon ensivaikutelman. Ulkoasu on kirkkaan arcademainen, ja valikon selausääni sattuu korviin. Ääniasetusten säätämisen jälkeen päätin kokeilla "uramoodia".

Jo aivan alkuminuuteilla pelin henki paljastuu. Riista tuodaan suoraan nokkasi eteen, tai sitten Sinut viedään kädestä pitäen riistan luo. Aseitakin pelin sankarilla on kolme kappaletta, .577-kaliiperinen überkivääri, hirvikivääri ja .50-kaliiperinen pistooli tai revolveri. Just joo...

Kaiken kaikkiaan aseita on neljätoista, ja aseisiin voi hankkia erilaisia parannuksia, kuten mittatilausliipaisinta tai paranneltua piippua. Tuhansia varustevaihtoehtojakin ehtii pelin takakansi lupailemaan.

Uramoodin pääideana on matkata ympäri maailmaa, ja ampua kaikki eteen tuleva. Sen luulisi olevan helppoa, mutta kun ohjaus on tahmaista, susilauma pyörii ympärilläsi bugisen nopeasti ja pienehkö hyeenakin tarvitsee vähintään kaksi .577-kaliiperisen aseen laukausta päähän, menee homma nopeasti hyvin turhauttavaksi.

Kaadettuani ensimmäisen leijonani, seuraavat viisi minuuttia kuluivat ammutun leijonan etsimiseen. Se olikin turhaa, sillä eläimet haihtuvat kuolemansa jälkeen muutamassa sekunnissa jäljettömiin.

Ruudunpäivitys tökkii usein ja raskaasti, ja kaiken kukkuraksi latausajat ovat pitkiä.

Usein aseiden käyttö on turhaa, joskus pistooli tuo jotain etua, mutta melkein aina päälle rynnistävien eläinten kaato hoidetaan trendin mukaisilla ”paina oikeaa nappia ja näe hieno animaationpätkä”-osioilla. Onhan se huvittavaa katsoa, kun metsästäjä taltuttaa hyökkäävän leijonan pelkällä puukolla...

Oikeasta metsästyksestä meno onkin erittäin kaukana, eikä aina edes olla metsästämässä. Muun muassa pelin Amazon-osiossa, jonka ideana on ampua piennisäkkäitä piraijansyötiksi, krokotiilejä ja puissa roikkuvia käärmeitä. Päähommana on kuitenkin jaguaarinmetsästys, mutta ennen kuin huomaatkaan, olet pelastamassa Rodrigoa pudonneesta lentokoneesta...

Sama meno on Afrikassakin, jossa pelastetaan rakennustyömaa leijonien hyökkäykseltä ja Alaskassa, jossa (yllätys, yllätys...) pelastetaan metsänhoitaja lumivyöryn alta.

Naurettavan uramoodin lisäksi pelistä löytyy myös muutama lisätehtävä, joista yksi vaikuttaa aluksi jopa melkein metsästykseltä ja pelimuoto Action Zone...

Action Zonen idea on erittäin yksinkertainen, tapa kaikki kimppuusi hyökkäävät eläimet, aikaa kaksi minuuttia. Meno on kuin antiikin roomalaisten gladiaattoritaisteluissa...

Mitä ikinä teetkin, älä osta tätä peliä!!! Edes kokeilumielessä!!! Äläkä hämäänny, vaikka tätä peliä myydään USA:ssa nimellä Cabela's Dangerous Hunts 2009!



(Pelin tekijät taisivat itsekin tajuta eeppisen epäonnistumisensa ja päättivät olla laittamatta Internet-sivujensa osoitetta pelin takakanteen...)


Tämä miellytti:
tätä peliä ei ole pakko pelata

Tämä ärsytti:
mistä aloittaisin?

Tämä yllätti:
peli ei täyttänyt odotuksia sitten alkuunkaan


PELATTAVUUS: 0/10
– erittäin tahmea ohjattavuus
– bugiset eläimet
– valikon selausääni
– tökkivä ruudunpäivitys
– naurettavan putkimaiset kentät
– pitkät latausajat

JUONI: 0/10
– metsästyksen sijasta pelastetaan Rodrigo lentokoneen romuista
– lyhyet ja putkimaiset kentät tekevät hommasta vielä ikävämpää

GRAFIIKKA: 6/10
+/– ei mitään erityisen näyttävää, ehkä vähän keskitasoa huonompaa

PELIN IDEA: 0/10
– Cabela’s -metsästyspelien sarjassa noin viideskymmenes
– on suorastaan pyhäinhäväistys kutsua tätä metsästyspeliksi

PELIN KÄYTTÖIKÄ: 0/10
– peliä ei tule pelattua yhtään enempää, kuin mitä arvostelua varten pitää

Luojan kiitos tätä peliä ei ole pakko pelata!

6 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Itse sain tämän pelin joululahjana...
onhan pelissä parannettavaa runsaasti, mutta itseni mielestä jos nämä muuttaisi pelissä niin pelistä tulisi tosi hyvä:parantaa grafiikkaa, lisätä parempi tutka,olisi jokin rajattu määrä eläimiä joka kentässä jotka saa tappaa vapaasti metsästäessä eikä minkään tietyn elukan metsästys tehtävän ohella, enemmän aseita, saisi parantaa tyyppiään.Pelaisitko näiden muutoksien jälkeen peliäsi?

Iso A - Big A kirjoitti...

Tuo parannusten listasi tekisi pelistä kyllä varmasti paremman, mutta pelaisinko vielä sittenkään?

Tämä peli ei oikeastaan ole metsästyspeli. Se ei ole metsästystä nähnytkään. Parannustesi jälkeen pelistä tulisi siis parempi eläintenteurastuspeli jota se jo nyt siis on, mutta mistään autenttisesta metsästyskokemuksesta oltaisiin silti kaukana.

Hyvä esimerkki toimivasta metsästyspelistä on theHunter ( http://www.peliarvostelu.com/2009/05/thehunter.html ). theHunterissa ei lahdata raivopäisiä virtahepoja norsukiväärillä, eikä olla puukkohippasilla leijonien kanssa, jotka hyökkäävät rakennustyömaalle yön pimeydessä.

Jos sille päälle sattuisin, voisin pelatakin Dangerous Adventuresia ihan räiskintäpelinä, mutta sanon vielä kerran: Cabela's Dangerous Adventures EI ole metsästyspeli.

Dei kirjoitti...

Ite tykkään aivan helvetisti tuosta pelistä, joten kyllä sun pitäs vähä miettii että mitä kirjottelet tänne, ainakin vois ton pyyhkiä, että ''älä osta tuota pelii'' -.-'

Iso A - Big A kirjoitti...

Pahoitteluni, tekstini tarkoitus ei ollut eikä ole edelleenkään loukata ketään. Ymmärrän toki että pidät pelistä, mutta kirjoitukseni aikaan olin pettynyt, kun peli ei vastannut odotuksiani: metsästyspelin tilalla olikin räiskintäpeli.

Kyseessä oli mielipiteeni, melko kärjistetty sellainen, ja pahoittelen sen aiheuttamaa mielipahaa.

Anonyymi kirjoitti...

miten tässä pelissä pääsee ton piraija kohdan läpi? peli tyssää aina siihen kun piraijat hyökkää kimppuun :(

Iso A - Big A kirjoitti...

Itse en tuota peliä kovinkaan pitkälle koskaan pelannut, ja vielä heikommat ovat muistot tapahtumista... Tuohon en siis osaa sanoa itse mitään, mutta eiköhän netistä hakemalla löydy, kun kirjoittaa oikeat hakusanat (kentän nimi, ja jotain esim. "walkthrough").

Toivottavasti ongelmaan löytyy ratkaisu!