torstai 15. tammikuuta 2009

Kung Fu Panda



Activisionin julkaisema ja kehittämä peliversio Dreamworksin samannimisestä animaatiosta julkaistiin lähes jokaiselle konsolille. Nyt on kyse kuitenkin Wii-versiosta.

Wii-käännös tarkoittaa tietenkin liikkeentunnistusominaisuuksia ulkonäön hinnalla. Mutta pikseleiden määrällä ei ole pahemmin väliä tällä kertaa, onhan kyse Kung Fusta!!!

Peli seuraa elokuvan juonta, kuitenkin pienillä muutoksilla lisämäiskeen aikaansaamiseksi. Käsilihasten verryttelyn vuoksi löytyykin lähes jokaisen nurkan takaa joku ilkeä ryöstelijä, jolta voi mätkiä ilmat pihalle. Pitäähän nyt pelissä sentään joku moraali olla!

Oikeastaan Wiin liikkeentunnistusta käytetään harmillisen vähän. Perinteisen mätkintäjaon mukaiset nopeat iskut hoituvat painiketta naputtamalla, mutta raskaammat iskut hoituvat ohjainkapulaa heiluttamalla.

Ohjaimia kääntelemällä voi myös tasapainoilla kapeilla köysillä, ja ohjailla pelihahmoa lähes joka pelissä esiintyvissä "paina oikeaa painiketta (tai tee oikea liike) oikeaan aikaan"-kohtauksissa. Näiden kohtausten avulla hoidetaan isommat pahikset hengiltä perusmätkinnän sijasta. Ongelmana näissä on se, että vihreän kolmion ja sinisen ristin sijasta ruudulle ilmestyykin ohjainkapula ja nuoli sen taakse. Sen prosessointi mielessä on huomattavasti hitaampaa. Tämä lienee kuitenkin tottumuskysymys.

Vihulaisten mätkimisen välissä pitää myös vanhaan, perinteiseen tapaan kerätä kolikoita, joilla voi sitten parannella Po-pandan liikkeitä. Kentissä eteneminenkin on nykypäivän elokuvamaisen tavan sijasta perinteisempi "etsi viisi aarretta ja räjäytä seitsemän vihollislaivaa, ja mene sitten seuraavaan tasoon"-tyyppinen ratkaisu. Tämä pidentää pelikokemusta juonen ollessa lyhyehkö.

Grafiikkaa on turha teräväpiirtoon verrata, mutta wanhemman sukupolven konsolien tasolla näyttää peli varsin hienolta. Se mikä grafiikassa hävitään, se huumorilla korvataan. Hahmoihin on panostettu paljon, ja erityisesti Po-panda ylittää parhaimmillaan legendaarisen Ratchet-tason.

Neljän pelaajan moninpelikin löytyy, ja valittavana on useita pelimuotoja. Ihme kyllä, yksinkertainen kaksinkamppailu on tehty harvinaisen vaikeaksi löytää! Peli on puhuttu ja tekstitetty englanniksi, mutta ohjekirjanen on suomennettu.

Ylipäätään Kung Fu Panda on perinteinen tasoloikkamäiskintä, joka valitettavasti sortuu liian usein näppäimen naputteluun Wii-kapulan huitomisen sijasta. Huumoritaso on ajoittain hyvinkin korkeaa, mutta moninpelissä olisi selkeyttämisen varaa.



PELATTAVUUS: 8/10
+ Wii-kontrollit helppoja
– turhan paljon näppäinten hakkausta

JUONI: 9/10
+ hauska juoni
+ Po-pandan omaperäinen tarinankerrontatapa
– lyhyehkö

GRAFIIKKA: 7/10
– ei pärjää (tietenkään) HD:lle...
+ ...mutta pärjää mainiosti Wii-standardeilla

PELIN IDEA: 6/10
– onhan näitä mäiskintöjä jo nähty
– paluu vanhaan ja arcademaisempaan tyyliin...
+ ...on silti ”uusi” juttu nykypäivänä

PELIN KÄYTTÖIKÄ: 7/10
– lyhyehkö juoni
– moninpeli sekavasti toteutettu
+ yksinpelin jaksaa pelata uudestaankin!

Ei kommentteja: