sunnuntai 18. toukokuuta 2008

Worms 4: Mayhem


Worms 4: Mayhem on kuuluisan matoräiskinnän konsoliveljessarjan kolmas osa (aiempia ovat Worms 3D ja Worms Forts: Under Siege). Worms 4 on edeltäjiensä tapaan vuoropohjainen räiskintä à la matoarmeija. Uutuuksina ovat tulleet mm. mahdollisuus vaatettaa matonsa, sekä luoda omia aseita!

Worms-sarjan pelit ovat tunnettuja mielikuvituksellisesta arsenaalistaan, jota tähdittävät mm. räjähtävät lampaat (ja mummelit) sekä banaanipommi. Perinteiset singot, pesäpallomailat, ja haulikot on toki säilytetty.

Vaatekappaleita löytyy huikea määrä, ja lisääkin saa, kun etenee tarinamoodissa. Matoeditorissa voi myös edellisosien tapaan valita madon äänen; saksalaissotilas, cowboy, salainen agentti joka sinkauttelee James Bondin repliikkejä, TV-visailujuontaja ja vaikka mitä muita.

Matonsa voi myös aseistaa omatekemillä aseillaan. Ase-editorissa voi valita aseen piipun, rungon, perän ja lisävempeleen (joka on vain kosmeettinen) rungon päälle. Vaihtoehtoja näihin on valitettavan vähän, mutta käsiase ei olekaan ainoa vaihtoehto; aseesta voi tehdä myös heitettävän räjähteen, tai ilmaiskun! Näihin kahteen ulkonäkövaihtoehdot ovat samat, mutta sen korvaa vaihtoehtojen suuri määrä.

Tarinamoodi on muuten täysin samanlainen kuin normaalipeli, mutta siinä edetään eri aikakausissa aikakoneen avustuksella. Peli painottuukin perinteiseen hupipeliosuuteen, joka on parhaimmillaan kaverien kanssa pelatessa, mutta jos kaverit eivät pääse paikalle, niin ainahan voi pelata tekoälyä vastaan, tai kaikkein epätoivoisimmassa tilanteessa itseään vastaan.

Edeltäjiinsä nähden Worms 4 on mennyt parempaan suuntaan, mutta huonojakin puolia löytyy. Räjähdykset ja savuefektit on muutettu piirretyn näköisiksi, joka näyttää melko… Epähienolta… Isoja bugejakin löytyy. Pelatessa, jonkin ajan kuluttua räjähdykset ja savut katoavat täysin, ja Pyhän Halleluja-käsikranaatin majesteettisen räjähdyksen sijasta maahan ilmestyykin vain kuoppa… Ja aina silloin tällöin matojen repliikit jäävät soimaan taukoamatta taustalle…

Kaiken kaikkiaan Worms 4: Mayhem (ja muutkin Wormsit) on hyvin addiktoiva peli, joka on parhaimmillaan kaksin-, kolmin- tai yhtä hyvin nelintaisteluna kavereita vastaan. Kosto elää…

Iso A suosittelee!

www.codemasters.com/worms

PELATTAVUUS: 7/10
+ kontrollit ovat helpot ja nopeasti opittavissa
+ laaja ja mielikuvituksellinen asearsenaali
– muutama iso bugi


JUONI: 1/10
+ tarinamoodissa jonkinmoinen juoni…
–…mutta sekin pääosin vain nimellinen


GRAFIIKKA: 7/10
+ vallan mainiot grafiikat…
– …mutta joiden kanssa piirretyn näköiset efektit eivät vain sovi yhteen


PELIN IDEA: 4/10
+ hupaisa matoräiskintä
– sarjassaan ties kuinka mones


PELIN KÄYTTÖIKÄ: 6/10
+ aina on hauskaa rankaista kaveria
+ mahdollisuus täysin uuteen kenttään joka pelikerralla
– alkaa toistaa itseään melkoisen paljon

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä blogi :) tämä mutta Koska mulla on Wii niin olen kiinnostunut: Worms: A Space Oddity, Pro Evolution Soccer 08 ja Mario Kart Wii. Voisitko arvioida jossain vaiheessa näitä? Wii Fitkin olis kova sana. Mahtavaa jos kirjoitat enemmän Wiistä, Wii on paras

Anonyymi kirjoitti...

Wii on kyllä ihan jees. Mutta kyllä PS3 on paras :o)

UEFA EURO 2008 on mun seuraava valinta.

Iso A - Big A kirjoitti...

Ajattelinkin hankkia Wormsin Wiille, joten perästä kuuluu... Wii Fitkin olisi jossain vaiheessa tarkoitus hankkia, ja futiskausikin pukkaa päälle. Katsotaan mitä ehditään.