perjantai 18. huhtikuuta 2008

Microsoft Flight Simulator X



Microsoft Flight Simulator X on Microsoftin kuuluisan (ja pitkäikäisen) lentosimulaatiosarjan kymmenes osa. Lentämään pääsee 18 konetta, joista jokaisesta löytyy muutama värivaihtoehto. Lentokentistä ei tule pulaa (ainakaan hetkeen), sillä niitä löytyy, sanotaanko… Noin miljoona. Niitä löytyy lähes jokaisesta maailman valtiosta, tarkemmin sanottuna 223:sta valtiosta, ja niiden sisällä 15772:sta kaupungista aina Reykjavikista Jerusalemiin, ja vielä Rovaniemelle! (Pelistä löytyy 83 suomalaista lentokenttää)

Voit opetella lentämään pelin avulla lukuisten oppituntien muodossa, osa niistä on oikean lennonopettajan, Rod Machadonin pitämiä interaktiivisia (opettaja todella reagoi tekemiisi virheisiin) tunteja. Oppitunteja on hyvin suuri määrä, ja niissä on paljon lukemista, lentämistä ja muuta opettelemista, sillä lentämiseen kuuluu kaikki kommunikoimisesta radiolla mittareiden lukemiseen, ja tietysti, nousemiseen ja laskeutumiseen.

Kartat on mallinnettu todella tarkasti, satelliittikuvien pohjalta, joten lennoilla pääsee tutustumaan autenttisiin maisemiin. Joitakin maailman suurimmista ja kuuluisimmista nähtävyyksistä pääsee myös ihailemaan, esimerkkeinä mm. Pisan kalteva torni ja Lontoon keskustan Towerin linna, Big Ben jne.

Grafiikassa taas ei ole kehumista. Jopa huippuasetuksilla maasto on melkoista pikselimössöä, ja rakennuksetkin näyttävät alkuperäisen Playstationin aikaisilta… Vielä enemmän siinä häiritsee se, että pelin takakannen screenshotit lupaavat lähes teräväpiirtotarkkaa jälkeä. Ohjaamoissa taas mittarit ja muut nappulat on toteutettu pikkutarkasti.

Mutta eihän se grafiikan heikko taso lentämisen iloa pois vie, sillä onhan lentäminen mallinnettu tarkasti oikean kaltaiseksi.

Tehtävissä on tarpeeksi haastetta niin aloittelijalle, keskitason lentäjälle kuin ekspertillekin. Vai mitä sanot tästä? Nouse Cessnalla 5000 jalkaan ja sammuta moottori! Lentokoneet on suunniteltu lentämään, joten Sinun pitäisi periaatteessa pystyä laskeutumaan turvallisesti liitämällä.

Flight Simulatorista on tullut käsite, josta on poikinut tuhansia fanisivuja (kuten http://www.fsinsider.com/). Riippumatta siitä mistä olet kiinnostunut - vaikkapa urheilukoneista, yksimoottorisista tai suurista suihkukoneista - samoista asioista kiinnostuneita löytyy varmasti. Internetistä pystyy myös lataamaan mm. lentokoneita, maastoja ja työkaluja. Oletko koskaan halunnut oikeaksi matkustajakoneen lentäjäksi? Flight Simulatorin Internetmoninpelissä pääset liittymään johonkin monista virtuaalilentoyhtiöistä, jossa saat oman aikataulun, ja pääset lentämään oikeiden lentokenttien välillä.


PELATTAVUUS: 9/10
+ lentäminen on kohtuullisen helppoa pienen harjoittelun jälkeen
+ levyllä suomenkielinen käyttöohje
– tarvitsee paljon tehoja, joten normaalikoneilla peli hidastelee

JUONI: 6/10
+/– eihän lentäminen paljoa juonta tarvitse
+ useassa pelin tehtävässä on jokin juonenpätkä


GRAFIIKKA: 2/10
– ”huippuasetuksilla” grafiikka on huonoa…
– …mutta siltikin normaalikoneen saavuttamattomissa


PELIN IDEA: 0/10
– ei se ihan ensimmäinen lentosimulaatio
– jo kymmenes Flight Simulator- sarjassa


PELIN KÄYTTÖIKÄ: 10/10
+ lentomahdollisuuksia lähes rajattomasti
+ oppitunteja ja tehtäviä vaikka muille jakaa!



Flight Simulatoriin on tehty monia kaupallisia lisäosia, ja tässä niistä yksi:




Flight Deck 4

Flight Deck 4 on Abacus-pelitalon kehittämä peli, joka on tehty wannabe-hävittäjälentäjille, ja pelin ideana onkin lentää oikeilla sotilaslentokoneilla. Lentämään pääsee näitä koneita: F/A-18C Hornet, F/A-18E Super Hornet, E-2C Hawkeye, S-3B Viking, SH-60 Seahawk, C-2A Greyhound ja EA-6B Prowler.

Tehtävät pohjautuvat pitkälti lentotukialukselta nousemiseen ja sille laskeutumiseen, pelissä ei nimittäin pääse ampumaan yhtäkään laukausta, ei ampumaan yhtäkään ohjusta, eikä pudottamaan yhtäkään pommia! Peli on siis pelkkää rutiinilentoa.

On se kyllä ihmeellistä, kun on tehty peli suihkuhävittäjistä, joilla ei saa hävittää mitään!

http://www.firstclass-simulations.com/


Tätä lisäosaa voi suositella vain niille, jotka unelmoivat suihkuhävittäjällä lentämisestä.

Ei kommentteja: