torstai 27. maaliskuuta 2008

Guinness World Records Gamer’s Edition 2008


Guinness World Records Gamer’s Edition 2008 on Sanoma Magazinesin kustantama peleihin ja pelaamiseen erikoistunut painos GWR-sarjasta. Kirjassa on 256 sivua, ja siinä kerrotaan monen pelikonsolin (aina Nintendo 64:stä Playstation 3:een) tekniset tiedot ja niiden saavuttamat ennätykset. Sieltä löytyy myös menestyneimpien pelien ennätykset, nopeimmat läpipeluuajat ja triviatietoa.

Monien pelien kohdalla kerrotaan ”kuuma vinkki”, kuten millä autolla kannattaa aloittaa Gran Turismo 4:ssä: vastaus on 6000 krediitin hintainen Mazda MX-5 Miata, sillä silloin rahaa jää myös virittämiseen. Kirja sisältää myös kolikkopelien Top 100 –listan. Tiesitkö, että Wii-konsoleita myytiin Yhdysvalloissa ensimmäisten kahdeksan myyntipäivän aikana n. 600.000. Se tekee noin konsolin sekunnissa!

Kirjasta selviää, että Medieval: Total Warissa on enemmän yksiköitä, kuin missään muussa pelissä; jopa 10.000 yksittäin animoitua hahmoa, ja samaan sarjaan kuuluvaa Rome: Total Waria käytettiin ensimmäisenä pelinä historiallisten taisteluiden tv-toteutuksessa. Sen lisäksi kirja kertoo, että eräs pelaaja oli onnistunut tietämättään lataamaan Halo 3 Epsilonin, pelin testiversion, jota Microsoft käytti pelattavuuden testaamiseen. Kun Microsoft lopulta huomasi tämän, sai pelaaja porttikiellon Xbox Liveen 31.12.9999 saakka. Enää vain n. 7991 vuotta jäljellä…

Gamer’s Edition sisältää 12 pelikategoriaa, joiden johdantoteksteissä näytetään aikajanalla kategorian kuuluisimpien pelien julkaisupäivämäärät ja muut tärkeät tapahtumat. On vaikea kertoa kaikkea olennaista, mutta jos haluat tarkempaa tietoa, niin ainahan voit ostaa itse kirjan.

Dataa

Alkuteos:
Guinness World Records Gamer’s Edition

Suomentaja:
Miika Sillanpää

Toimittaja:
Suvi Lehtonen

ISBN 978-951-32-2521-682657

Iso A suosittelee aikuisille tai pelihistoriasta kiinnostuneille, sillä kirja sisältää melko vanhoja, nuorille vieraampia asioita.

www.guinnessworldrecords.com/gamers

HYÖDYLLISYYS: 7/10
– suurin osa tiedosta triviatietoa...

HAUSKUUS: 9/10
+ …mutta kirjan tiedot ovat hauskoja

IDEA: 9/10
+ ihan kiva, että on tällainenkin kirja olemassa

KÄYTTÖIKÄ: 9/10
+ kirja sisältää hyvin paljon tietoa

Ei kommentteja: