maanantai 18. helmikuuta 2008

Uncharted: Drake’s Fortune


Uncharted: Drake’s Fortune on Naughty Dog-pelitalon julkaisema kolmannen persoonan seikkailu/räiskintäpeli, jossa kuuluisan kaapparin Sir Francis Draken jälkeläinen Nathan Drake etsii El Doradon kultaista kaupunkia ystävänsä Victor Sullivanin ja reportteri Elena Fisherin kanssa. Pelin kentät, ”luvut”, sijoittuvat pääosin viidakkoon, mutta myös muinaisia temppeleitä löytyy ja loppupuolella on erinäisiä rakennuksia kuten esim. katedraali ja bunkkeri. Lukujen välissä ei ole latausaikoja ollenkaan, ja tarina pysyy todella yhtenäisenä.

Nathanin apuna on kiitettävän suuri arsenaali johon sisältyy mm. kranaatinheitin ja AK-47. Ampumisen kontrollit, ja kontrollit ylipäätään, on toteutettu hyvin, eikä niiden oppimiseen mene kauaa. Grafiikat ovat erinomaisia, jopa suurenmoisia, vaikka peli on tehty ”vain” 720p HD-tasolle. Pelin erinomaisuutta täydentää myös sulava ja hyvin viimeistelty animaatio (mukaan lukien aidon oloiset kompuroinnit ja älähdykset), jonka avulla Nathan vaikuttaa täysin inhimilliseltä. Peliin on rakennettu mielenkiintoinen ja uskottava ympäristö, kuten inka-arkkitehtuuri, ja pulmanratkonnassa auttava Sir Francisin päiväkirja.

Pelissä on kuitenkin myös huonoja puolia. Esim. kun pelaaja ampuu vihollista, pöllähtää vihollisesta epäilyttävän näköinen veriroiske, joka pilaa tunnelman. Tarkoitus oli varmaan tuoda realismia, mutta päinvastoin tulos näyttää kornilta. Pelin loppuvaiheessa juoni muuttuu sekavaksi, kun vanhan luostarin alta löytyy saksalainen sukellusvenetukikohta, jossa kimppuun hyökkää klonkkuzombi-hybridejä…

Tunnelman pelastaa kuitenkin todella laadukas musiikki. Loppujen lopuksi klonkkuzombi-hybridien kanssa tai ilman, Uncharted: Drake’s Fortune on mainio peli. Huom. tämän pelin ikäraja on todella hyvin valittu, eikä sovi alle 16-vuotiaille!

http://www.unchartedps3.com/

PELATTAVUUS: 9/10
+ suomenkielinen manuaali ja pelin vuorosanojen tekstitys
– tarpeettoman brutaali, muutama mauton yksityiskohta


JUONI: 8/10
+ todella hyvä tarina


GRAFIIKKA: 10/10
+ erinomaista HD-grafiikkaa

PELIN IDEA: 6/10
– Indiana Jones- ja Tomb Raider-kopio


PELIN KÄYTTÖIKÄ: 8/10
+ pelin sisällä huikeasti avattavaa, kuten bonusvideot

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aika loistava sivu ja myös arvostelu.

Kiinnostaako tehdä yhteistyö, sillä olen ylläpitäjä Pelaaja Intohimolle. En ole kilpailija ja olen yhteistyössä Pelimestari kanssa.

ilmoita jos olet kiinnostunut.

T: Ylläpitäjä Scorpion Mattila

Iso A - Big A kirjoitti...

Kiitos tarjouksesta! Minkälaista yhteistyötä ajattelit?

Anonyymi kirjoitti...

Yhteistyö ehdot:
minä mainostan sinun pelisivusi ja saat käyttää minun keskustelu foorumi, jossa voitte kävijöiden kanssa keskustella eli sinun ei tarvitse luoda. Myös kerron uutisen sinun uusista peliarvostelusta.

voit kysyä lisää, jos tulee kysely.

Iso A - Big A kirjoitti...

Voit mielihyvin mainostaa sivustoani! Kiitos myös foorumitarjouksesta!