torstai 31. tammikuuta 2008

Star Wars Battlefront



Star Wars Battlefront on LucasArtsin tekemä peli, jossa ei tavan mukaan seikkailla jollain tietyllä sankarilla jonkun tietyn juonen mukaan, vaan siinä pelataan perussotilaalla Star Warsista tutuissa taisteluissa. Pelistä löytyy neljä pelimuotoa. Instant Actionissa valitaan aluksi kentät, joissa haluaa pelata, ja sitten valitaan haluaako kentän pelata muodossa Kapinaliitto vs. Imperiumi, vai droidiarmeija vs. Tasavallan klooniarmeija. Kun valinnat on tehty, alkaa ensimmäinen kenttä. Silloin valitaan, kummalle puolelle haluaa (sen taistelun ajaksi) liittyä, mihin haluaa kentälle päätyä, ja millä hahmoluokalla haluaa pelata. Taistelun voi voittaa eliminoimalla koko vihollisarmeijan, tai valloittamalla kaikki kentän ”Command Post”-nimiset alueet. Instant Actionia voi pelata myös kaverin kanssa (ei PC-versiossa)

Toinen pelimuoto on Galactic Conquest, jossa koitetaan ”valloittaa galaksi”, eli toisin sanottuna voittaa vihollinen yhdeksässä taistelussa, jotka vastaavat Instant Actionin taisteluita. Kolmas pelimuoto taas on Historical Campaign, jossa soditaan läpi joko episodien 1 ja 2 tai alkuperäisten episodien 4, 5 ja 6 taistelut. Taistelujen välissä näkyy pätkiä elokuvista, jotka ovat mukava lisä peliin. Viimeisenä pelimuotona on Internet-moninpeli, joka on samanlainen kuin Instant Action, mutta ihmispelaajien kanssa.

PS2- ja PC-versioissa Battlefrontista (en ole pelannut Xbox-versiota) kontrollit on toteutettu hyvin. PC-version hiirellä tähtääminen toimii mainiosti, ja myös PS2:n tateilla on pelaaminen sujuvaa. Myös valikoima käskyjä tekoälysotilaille on hyvä. Pelissä pääsee ajamaan/lentämään yli 30 erilaisella ajoneuvolla aina TIE-hävittäjistä X-Wingeihin ja massiivisiin AT-AT-kävelijöihin. Pelin fysiikkamallinnus on kelvollista. Se ei vastaa esim. Battlefield 2 Modern Combatin räsynukketyylistä realismia, mutta on aina ilo nähdä, kun AT-AT:n tykit lennättävät vihollisia pitkin poikin… Jos olet Star Wars-fani, SW Battlefront on mainio lisä pelihyllyysi, mutta jos tähtisodat eivät kiinnosta, niin Battlefrontia ei kannata ostaa.




Iso A suosittelee!



PELATTAVUUS: 9/10
+ mainio sotapeli Star Wars-faneille

JUONI: 5/10
– juonta ei periaatteessa ole…
+ …mutta Historical Campaignissa Star Wars toimii juonena hyvin

GRAFIIKKA: 8/10
+ PS2:lla grafiikka on hyvää...
+ …mutta PC:llä vielä parempaa!

PELIN IDEA: 10/10
+ Battlefront on ensimmäinen SW-peli, jossa pääsee sotimaan perussotilaana


PELIN KÄYTTÖIKÄ: 9/10
+ kentät jaksavat kiinnostaa kauan
+ mahdollisuuksia on valtavasti

Ei kommentteja: